Over mij

In 2005 studeerde ik af in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Meteen daarop volgde ik een opleiding tot psychotherapeut aan de RINO Amsterdam in combinatie met psychotherapeutisch werk in zowel de klinische als de ambulante setting.

Ik volgde opleidingen in de groepstherapie (NVGP), de systeemtherapie (NVRG) en de psychoanalytische psychotherapie. Na mijn opleiding tot psychotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in de psychoanalyse. Ik ging in opleiding bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse en rondde de opleiding af in 2018.

Naast mijn werk als psychoanalyticus heb ik altijd met veel plezier gewerkt in het post-masteronderwijs voor jonge psychologen en psychiaters. Ik ben momenteel als supervisor en docent verbonden aan de RINOGROEP in Utrecht (opleiding psychotherapie), het Universitair Medisch Centrum in Utrecht (afdeling psychiatrie) en de psychoanalytische verenigingen (NVPP en NPaV).

Mijn expertise ligt op het gebied van complexe persoonlijkheidsproblematiek, trauma, identiteitsvragen, angst en somberheidsklachten. In de praktijk blijkt dat sommige patiënten met enkele gesprekken geholpen zijn, terwijl anderen een intensieve en langdurige therapie goed kunnen gebruiken.

Wat passend is bij u kunnen we het beste samen verkennen. Mocht één van ons denken dat u elders beter geholpen kunt worden, dan zal ik met u meedenken over de mogelijkheden.

In mijn praktijk bied ik alleen psychoanalyse en individuele psychoanalytische psychotherapie. Soms is een combinatie met een andere therapie (bijvoorbeeld partnerrelatiegesprekken of medicatie) aangewezen. Maar natuurlijk alleen in samenspraak met u.

Mocht u twijfelen en eens van gedachten willen wisselen over de mogelijkheden van psychoanalyse of psychotherapie voor u, dan kunt u ook contact opnemen voor een eenmalige consultatie.